TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Woning Adolf Hitler

In 1929 ging Adolf Hitler in een deel van dit gebouw wonen, en later werd het hele gebouw zijn eigendom tot zijn dood in 1945. Zijn halfnichtje, Geli Raubal, trok bij hem in en pleegde hier zelfmoord met zijn pistool op 18 september 1931. Op 1 mei 1945 werd het huis leeggeroofd door Amerikaanse troepen en veel souvenirs gingen naar de Verenigde Staten.

Onder het huis werd in 1942 een schuilbunker gebouwd. Deze bestaat nog steeds maar is niet toegankelijk voor het publiek. Tegenwoordig wordt het huis door de politie van München gebruikt.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fedor de Vries
  • Foto's: Ewoud van Eig

Gerelateerde boeken

  • Artikel door Gerd Van der Auwera
  • Geplaatst op 24 april 2016

Hitler, Adolf

Als er één figuur is die een enorme impact op de geschiedenis van de 20ste eeuw heeft gehad, is dat ongetwijfeld Adolf Hitler. Tot de dag van vandaag is de interesse voor Hitler en zijn Derde Rijk nog steeds groot. Getuige daarvan is de niet aflatende stroom aan boeken over de Duitse dictator. De drang om te begrijpen hoe het mogelijk is dat één figuur zulke mensenmassa’s in beweging kon brengen, dat één figuur zo’n vernietigende impact kon hebben op de menselijke geschiedenis, is groot.

Lees meer (1)