TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsgraven van het Gemenebest ’s-Gravenzande

De Algemene Begraafplaats in ’s Gravenzande bevat 112 graven van marinemannen uit de Eerste Wereldoorlog die voornamelijk gesneuveld zijn op 22 september 1914. 97 van hen zijn onbekend en rusten in een massagraf.

Daarnaast zijn er drie graven van gevallenen uit het Gemenebest uit de Tweede Wereldoorlog. Het zijn de graven van Sergeant George Beardwood, Lance Corporal George Stewart en een onbekende Flying Officer.

Sergeant George Beardwood kwam op 10 mei 1940 om het leven toen zijn Bristol Blenheim L8828 van 40 Squadron neerstortte tijdens een missie om het door de Duitsers veroverde vliegveld Ypenburg te bombarderen. De andere twee bemanningsleden van de L8828 kwamen ook om het leven. Flying Officer Percival Rowan ligt begraven in Rozenburg en Corporal Temple Clark in Rockanje.

Lance Corporal George Stewart diende bij het 2nd Battalion Irish Guards, dat tussen 10 en 14 mei 1940 actief was in Hoek van Holland onder de codenaam Harpoon Force. Stewart kwam in de ochtenduren van 14 mei om het leven bij een Duitse luchtaanval op de Britse posities in het dorp.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

De slag om de residentie 1940
XD Operations

51.995246, 4.160146