TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Henri Malartre Automuseum

In 1929, richtte Henri Malartre een auto sloperij op in Lyon. In 1931 kreeg hij een Rochet-Schneider auto uit 1898. Dit werd de eerste auto van zijn collectie, doordat hij het niet over zijn hart kon verkrijgen om de oude auto te slopen.

In 1942 trad Malartre toe tot het Franse verzet. In 1944 werd hij gearresteerd en bracht tijd door in Fort Montluc (cel 123). Na die tijd heeft hij ook nog gevangen gezeten in een concentratiekamp.

Na de oorlog, ontdekte hij in een magazijn, zeventien oude auto's die verborgen waren gebleven voor de Duitsers. Na een aantal populaire tentoonstellingen van zijn collectie in de volgende jaren, kocht hij het kasteel in Rochetaillee en vestigde hier op 31 mei 1960 het eerste automuseum in Frankrijk.

Malartre werd geboren in 1906 en overleed in 2005.

Het museum heeft een gepantserde Mercedes van Hitler in zijn collectie, dit voertuig werd door de Fransen vanuit Berchtesgaden naar Frankrijk gebracht aan het einde van de oorlog.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Mr Bojangles
  • Foto's: Mr Bojangles