TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsgraven van het Gemenebest Protestante Begraafplaats Altdorf

Op de Protestante Begraafplaats in Altdorf liggen vier Oorlogsgraven van het Gemenebest.
Het zijn de graven van:

Flight Sergeant (W.Op.) Michael Joseph Thomas Finn, 1218851, overleden op 21 jarige leeftijd
Sergeant (Air Gnr.) Bernard Robert Giles, 1309196, overleden op 31 jarige leeftijd
Sergeant (Flt. Engr.) Frederick Arthur Jones, 1135264, overleden op onbekende leeftijd
Pilot Officer (Pilot) Peter Geoffrey Quayle, 156633, overleden op 20 jarige leeftijd

Op 5 september 1943 om 19.56 vertrok vanaf vliegbasis Chedburgh in Engeland, de Stirling EH931 met als missie een bombardement op de stad Mannheim in Duitsland. Het toestel werd boven Duitsland beschoten door een Duitse nachtjager. Het zwaar beschadigde toestel vloog vervolgens in brand, waarna het in een duikvlucht raakte en met een grote explosie neerstortte in Altdorf (Duitsland). Van de acht bemanningsleden overleefde er vier de crash niet, zij liggen begraven op deze begraafplaats. De overige vier bemanningsleden werden krijgsgevangen genomen door de Duitsers.

Dit is een van de weinige plaatsen in Duitsland waar op een lokale begraafplaats een bemanning van een bommenwerper begraven ligt. De meeste gesneuvelden uit het Gemenebest zijn na de oorlog herbegraven op een van de grote Gemenebest oorlogsbegraafplaatsen in Duitsland. Tevens zijn de graven voorzien van grafstenen en een monument die door de plaatselijke bevolking zijn geplaatst. Het opschrift op de stenen is in het Duits.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

49.289621, 8.219334