TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Durnbach

De plaats van deze oorlogsbegraafplaats werd gekozen vlak naar het beëindigen van de strijd, door Britse officieren in overleg met de Amerikaanse bezettingsmacht.

Het grootste deel van de graven zijn van vliegeniers die zijn neergeschoten boven Zuidelijk Duitsland en Oostenrijk. De overige graven zijn van krijggevangenen die overleden bij ontsnappingspogingen of bij de geforceerde marsen vanuit de kampen naar Duits gebied.

Op deze begraafplaats rusten 2934 gevallen uit het Gemenebest, waarvan 93 onbekend bleven. Eén graf op de begraafplaats (III. C. 22.) bevat de as van een onbekend aantal niet geïdentificeerde oorlogsslachtoffers uit Concentratiekamp Flossenburg en één graf (IV. A. 21.) is een collectief graf voor 6 onbekende vliegeniers. Er zijn ook 30 graven met een andere nationaliteit, veelal Pools.

Op de begraafplaats staat ook het Durnbach Cremation Memorial, wat 23 Indiërs herdenkt. Zij zijn gestorven in krijgsgevangenenkampen in Frankrijk en Duitsland en overeenkomstig hun geloof gecremeerd.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

47.778642, 11.733409

Lees meer (52)