TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Indiase Oorlogsbegraafplaats Forli

Op 3 september 1943 vielen de geallieerden het Italiaanse vasteland binnen, de invasie viel samen met een wapenstilstand met de Italianen, die vervolgens aan de geallieerde kant de oorlog weer binnengingen. Na de val van Rome tot de geallieerden in juni 1944 werd de Duitse terugtrekking bevolen en werden opeenvolgende tribunes opgesteld op een reeks verdedigingslinies. In de noordelijke Apennijnen werden de laatste van deze, de Gotische Lijn, tijdens de herfstcampagne door de geallieerden geschonden en het front schoof naar voren tot aan Ravenna in de Adratische sector, maar met divisies die werden overgeplaatst ter ondersteuning van het nieuwe offensief in Frankrijk en de Duitsers groeven zich in een aantal belangrijke defensieve posities, de opmars liep vast toen de winter inzette.

De plaats van deze begraafplaats werd in december 1944 geselecteerd door de 10th Indian Division, die begin oktober 1944 in de Adriatische sector ten zuiden van Cesena in de rij was gekomen. weer, tussen dan en het einde van het jaar, met aanzienlijke verliezen. Het was aan het Achtste Legerfront voorafgegaan door de 4e Indiase Divisie, die naar Griekenland was vertrokken en tijdens de gevechten in het voorjaar van 1945 vocht ook de 8e Indische Divisie aan dit front.

Op de Oorlogsbegraafplaats van het Indiase leger zijn 496 graven van het Gemenebest uit de Tweede Wereldoorlog.

Op de begraafplaats herdenkt het Forli Cremation Memorial bijna 800 hindoeïstische en sikh-officieren en mannen van het Indiase leger. Dit is een van de drie Indiase crematiemonumenten in Italië, de andere bevinden zich op de Sangro River War Cemetery en op de Rimini Gurkha War Cemetery.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

44.232916, 12.060118