TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Bari

In november 1943 werd de Oorlogsbegraafplaats Bari opgericht. In deze omgeving was weinig strijd, maar Bari was een belangrijke haven en had een groot militair hospitaal waar veel gewonden stierven. Ook in de omgeving waren belangrijke militaire hospitaals.

Graven vanuit het zuid-oostelijke gedeelte van het vasteland van ItaliŽ werden naar deze begraafplaats overgebracht. Ook zijn hier de graven van de slachtoffers van twee grote explosies in de haven van Bari, toen munitieschepen ontploften in december 1943 (tijdens een Duitse luchtaanval) en april 1945.

Op de Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Bari rusten 2128 gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog, waarvan er 170 niet zijn geÔdentificeerd. Ook zijn er 85 oorlogsgraven uit de Eerste Wereldoorlog naar deze begraafplaats overgebracht in 1981.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Lees meer (16)