TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Canadese Oorlogsbegraafplaats Moro River

Op 6 december 1943 slaagde de 1st Canadian Division er in om de Moro Rivier over te steken en op 28 december, na een week van hevige straatgevechten, om de stad Ortona in te nemen.

In januari 1944 werd de begraafplaats opgericht door het Canadese leger. Hier zijn de graven van de gevallenen die sneuvelden bij de Moro Rivier en in Ortona, en in de weken daarvoor en daarna. Alleen al in december 1943 telde de 1st Canadian Division meet dan 500 gesneuvelden.

Gevallenen met een andere nationaliteit dan de Canadese zijn vrijwel alle begraven in de delen 12, 13 en 16.

Op de Canadese Oorlogsbegraafplaats Moro River rusten 1615 gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Kerstmis onder vuur

42.33694, 14.416444

Leesfragment Kerstmis onder vuur: kerst in Little Stalingrad

dec2019

Leesfragment Kerstmis onder vuur: kerst in Little Stalingrad

In 2018 verscheen het vijfde boek van Kevin Prenger, getiteld Kerstmis onder vuur. Het gaat over hoe de kerstdagen gevierd en beleefd werden tijdens de Tweede Wereldoorlog, aan het front, thuis en in de kampen. Hieronder een leesfragment over de slag om het Italiaanse stadje Ortona tijdens de kerstdagen van 1943. Vanwege de hevige strijd die Canadese troepen hier uitvochten met Duitse paratroepen werd Ortona ook wel 'Little Stalingrad' genoemd.

Lees meer

Lees meer (3)