TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Duitse Oorlogsbegraafplaats Wilhelmshaven

Op de Ehrenfriedhof Wilhelmshaven rusten 874 Duitse gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog en 1414 uit de Eerste Wereldoorlog.

Ook is hier een ereveld met de stoffelijke overschotten van 100 Sovjet dwangarbeiders, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

Adolf Hitler bezocht de begraafplaats op 17 juni 1937 tijdens een ceremonie voor de gesneuvelden van het Panzerschiff Deutschland, ingezet in de Spaanse burgeroorlog. Het monument is er nog steeds, met adelaars in steen gehouwen. Na de oorlog hebben bemanningsleden van andere Kriegsmarine schepen monumenten geplaatst voor hun op zee of anderszins omgekomen kameraden. Zo zijn er stenen voor de kruiser Scharnhorst, slagschip Tirpitz, Flakkreuzer Medusa, Panzerschiff Admiral Graf Spee, torpedobootjagers Leberecht Maas en Max Schultz, U-Boten en andere vaartuigen. Tot voor kort kwamen de veteranen hier ook regelmatig tijdens bijeenkomsten.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

German Destroyers of World War II

53.546428, 8.102438