TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsgraven van het Gemenebest Nørre Havrvig

Het Kerkhof van Nørre Havrvig heeft acht Oorlogsgraven van het Gemenebest uit de Tweede en één oorlogsgraf van het Gemenebest uit de Eerste Wereldoorlog. De meeste graven uit de Tweede Wereldoorlog zijn van vliegeniers.

John Allen Dennis Ingram
Eén van deze graven uit de Tweede Wereldoorlog is het graf van het betreft het graf van de Britse Sergeant Allen John Dennis Ingram. Dit is het verhaal over deze Sergeant:

Om 22.15 op 26 juni 1940 steeg vanaf vliegbasis Waddington in Engeland de Hampden type 1 P1329 van het 50 sqn van de Royal Air Force op met vier bemanningsleden aan boord. Hun missie was het strategisch bombarderen van het vliegveld in Hannover (Duitsland). Om een onbekende reden is één van de motoren uitgevallen, dit is door middel van radiocontact doorgegeven aan de basis. Om 3.59 op 27 juni 1940 kreeg de basis de melding Going-down, hierna stortte het toestel neer in de Noordzee.

Er waren geen overlevenden, de piloot Norman David Crockart is begraven op het kerkhof van Callantsoog in Nederland.
De overige twee bemanningsleden F/S William Thomas Joseph Southey en Sgt Eric Howard Mckenzie Turner zijn nooit gevonden, ze worden herdacht op het Runnymede Memorial.

Nav./Sgt. Francis William Webster
Royal Air Force 1685818
Take off from RAF Tempsford on operation Tablejam 181 heading for Danmark with a supply off weapons to dropzone Marie near Hobro. His aircraft, Short Stirling LK149 NF-D (RAF 138Sqn) was lost over the Northsea.

P.O. Colin John Blyth
Royal Canadian Air Force
Take off at july 28th at 22:48h from Gransden Lodge in Lancaster JB707 LQ-M (RAF 405 Sqn). The aircraft crashed in the Ringkøbing Fjord killing all crew members.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fedor de Vries & Coen Steenbeeke
  • Foto's: Coen Steenbeeke

55.938861, 8.16598

Lees meer (1)