TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Escoublac-la-Baule

De Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Escoublac-la-Baule startte met het begraven van 17 gesneuvelde Britse soldaten die omkwamen in de regio in 1940, 21 anderen die stierven in ziekenhuizen en aan aantal soldaten die aanspoelden na het zinken van het troepentransportschip "Lancastria" in de Baai van Biskaye op 17 juni 1940.

Daarna werden graven toegevoegd van gesneuvelden van de raid op St. Nazaire en van neergeschoten vliegeniers. Op de begraafplaats zijn nu 325 graven van gevallenen uit het Gemenebest, waarvan er 74 niet zijn geÔdentificeerd. Ook zijn er drie Poolse oorlogsgraven.

Tijdens de Duitse bezetting was er een inwoonster van La Baule, Louise Jaouen, die haar ziel en toewijding gaf in het verzorgen van de graven. Hiervoor heeft zij later een onderscheiding, de King's Medal for Service in the Cause of Freedom, gekregen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Lees meer (8)