TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Oorlogsgraf van het Gemenebest Gemeaux

Op de Algemene Begraafplaats in Gemeaux ligt een oorlogsgraf van het Gemenebest. Het is het graf van F/O Edward George Brown. Op 3 maart 1944 om 20.50 vertrok vanaf vliegbasis Lakenheath de Stirling EE957 met als speciale operatie missie "Operation Fontain Francaise". Het toestel werd boven Frankrijk geraakt door een Duitse nachtjager, vier van de zeven bemanningsleden verlieten het vliegtuig met een parachute, waarna het toestel neerstortte in de buurt van Gemeaux. Bij de crash kwamen drie bemanningsleden om het leven, ťťn ligt begraven op deze begraafplaats, de andere twee liggen begraven op de Algemene Begraafplaats in Is-sur-Tille. Vier bemanningsleden overleefden de crash, van deze vier werden er drie krijgsgevangen genomen en ťťn wist succesvol te ontsnappen.

Foto 5 is een foto van een Short Stirling MK.III, een zware bommenwerper, gelijk aan het toestel dat hier is neergestort.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.nl
  • Foto's: United Kingdom Government

47.478899, 5.146301