Luchtvaartmuseum Aviodrome

Beleef 100 boeiende luchtvaartjaren in het Luchtvaartmuseum Aviodrome op de luchthaven Lelystad. Het dynamische museum heeft een grote collectie historische vliegtuigen en is het gehele jaar geopend. In de grote binnenexpositie (zo'n 6000 m≤) stap je in de magische tijdmachine en ga op avontuurlijke wijze terug in de tijd van de historie van de luchtvaart. In het vlieglaboratorium test je verschillende vliegtuigvleugels en leer je hoe een vliegtuig nu eigenlijk in de lucht blijft.

De Aviodrome biedt naast de binnenexpositie ook een grootbeeld- filmtheater, uitgebreide horeca- en congresfaciliteiten, een museumshop, een restaurant en een groot openluchtmuseum met een op ware grootte nagebouwde luchthaven-stationsgebouw van Schiphol uit 1928. Hier kun je ook een rondvlucht boeken of een luchtfoto bestellen. Op het buitenterrein voel je hoe het is om een echte straaljagerpiloot te zijn in de flight simulator. Beleef deze sensatie! Neem ook een kijkje in een echte Boeing 747 Jumbojet en bekijk de delen die normaal gesloten zijn wanneer je vliegt zoals de cockpit, de keuken, het vrachtruim en de business class. Gedurende het hele jaar worden er afwisselende evenementen georganiseerd.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Luchtvaartmuseum Aviodrome
  • Foto's: Jeroen Koppes

aug2017

Noodlanding historisch watervliegtuig Aviodrome

Op het vliegveld Lelystad Airport heeft een watervliegtuig van themapark Aviodrome een noodlanding gemaakt. Het historische vliegtuig was gebruikt bij de IndiŽ-herdenking in Den Haag en tijdens de terugvlucht bleek dat het landingsgestel in de neus niet meer werkte.

Lees meer

jun2012

Fotoverslag Aviodrome

Vorig jaar november werd het Aviodrome helaas failliet verklaard. Gelukkig was al snel duidelijk dat de Libťme Groep het park zou overnemen en er werden een aantal aanpassingen doorgevoerd. Uw reporter bracht vandaag een bezoekje aan het heropende Aviodrome.

Lees meer