Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Luchtvaartmuseum Aviodrome

Beleef 100 boeiende luchtvaartjaren in het Luchtvaartmuseum Aviodrome op de luchthaven Lelystad. Het dynamische museum heeft een grote collectie historische vliegtuigen en is het gehele jaar geopend. In de grote binnenexpositie (zo'n 6000 m≤) stap je in de magische tijdmachine en ga op avontuurlijke wijze terug in de tijd van de historie van de luchtvaart. In het vlieglaboratorium test je verschillende vliegtuigvleugels en leer je hoe een vliegtuig nu eigenlijk in de lucht blijft.

De Aviodrome biedt naast de binnenexpositie ook een grootbeeld- filmtheater, uitgebreide horeca- en congresfaciliteiten, een museumshop, een restaurant en een groot openluchtmuseum met een op ware grootte nagebouwde luchthaven-stationsgebouw van Schiphol uit 1928. Hier kun je ook een rondvlucht boeken of een luchtfoto bestellen. Op het buitenterrein voel je hoe het is om een echte straaljagerpiloot te zijn in de flight simulator. Beleef deze sensatie! Neem ook een kijkje in een echte Boeing 747 Jumbojet en bekijk de delen die normaal gesloten zijn wanneer je vliegt zoals de cockpit, de keuken, het vrachtruim en de business class. Gedurende het hele jaar worden er afwisselende evenementen georganiseerd.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Luchtvaartmuseum Aviodrome
  • Foto's: Jeroen Koppes

Gerelateerde boeken

52.457238, 5.529267

Allerlaatste Fokker S4 door vrijwilligers gerestaureerd

nov2020

Allerlaatste Fokker S4 door vrijwilligers gerestaureerd

Een van de oudste Nederlandse militaire vliegtuigen, de allerlaatste Fokker S4, krijgt een nieuw leven in Aviodrome in Lelystad.

Lees meer

Twee KLM-stewardessen in de Tweede Wereldoorlog: nieuwe expositie Aviodrome

jul2020

Twee KLM-stewardessen in de Tweede Wereldoorlog: nieuwe expositie Aviodrome

In een nieuwe expositie van Aviodrome staan deze zomer de verhalen van Trix Terwindt en Hilda Bongertman centraal.

Lees meer

Lees meer (1)