TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Onderduikadres Jozef en Regina Meijer

Kent u het verhaal van Anne Frank en Het Achterhuis?
Ook in Bedum was een Achterhuis, maar dan wel op een kamertje van 3 bij 3 meter. Op het adres Schultingastraat 6 te Bedum zaten Jozef (67 jaar) en Regina Meijer (67 jaar) voor de eerste keer ondergedoken. Zij waren de enige joden die in Bedum woonden toen de 2e wereldoorlog uitbrak.

Het verhaal van Jozef en Regina is terug te vinden in het privť museum van Han Meijer (geen familie). Het kamertje van 3 x 3 is ingericht met heel bijzondere spulletjes uit de periode voor en na de onderduikperiode in Bedum. Alle stukken zijn authentiek en hebben ieder hun verhaal.

In de loop van jaren zijn er veel originele spullen verzameld die direct met dit Joodse echtpaar zijn verbonden. O.a. de Joodse sterren van het echtpaar, foto's welke zijn achter gebleven na hun arrestatie en vele zaken die te maken hebben met hun vlucht voor de nazi's.
Er is een link terug te vinden met de familie Frank uit het Achterhuis.

Het museum van Han Meijer is gevestigd op de 1e verdieping van zijn woonhuis en is niet vrij toegankelijk. Wilt u het eens een keer bezichtigen dan kunt u via het mailadres een afspraak maken.
Ook geeft Han Meijer lezingen voor scholen en andere belangstellenden over het verhaal van Jozef en Regina Meijer uit Bedum.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Hitlers Holocaust
Auschwitz