TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsgraven van het Gemenebest Normée

Op het Kerkhof van Normée liggen vijf oorlogsgraven van het Gemenebest. Het zijn de graven van F/O J.F.Ineson, P/O L.C.Margetts, P/O H.F.MacKenzie, Sgt H.Warren en Sgt J.Wilkinson. Op 3 mei 1944 om 21.52 vertrok vanaf vliegbasis Bardney de Lancaster LL787 met als missie een bombardement op een Duitse legerbasis in Mailly le Camp, Frankrijk. Het toestel werd boven Frankrijk neergeschoten door een Duitse nachtjager en stortte neer in Normée. Van de zeven bemanningsleden overleefden vijf de crash niet, één bemanningslid (de Nieuw-Zeelander F/O T.L.M.Porteous) werd krijgsgevangen genomen en een ander bemanningslid (de Brit Sgt H.S.Chappell) wist met behulp van het Franse verzet onder te duiken.

Foto 4: James Frank Ineson (called Jim or Jimmy).
Foto 5: De bemanning van het toestel wat neergestort is in Normee.
Achterste rij van links naar rechts: Henry Robert Warren, James Wilkinson, James Frank Ineson, Leonard Charles Margetts.
Voorste rij van links naar rechts: Henry S Chappell, Instructeur (naam onbekend), T.L.M Porteous, Hugh Fraser Mackenzie.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: TracesOfWar.nl
  • Foto's: Jennifer Ineson-Graham

48.787217, 4.072035

Lees meer (1)