TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nederlands Ereveld Oslo

Het Nederlands Ereveld op de begraafplaats Vestre Gravlund in Volvat, Oslo telt 37 graven van Nederlanders die omkwamen in Noorwegen, Zweden en Finland. Onder hen militairen van de Koninklijke Marine en vrouwelijke gevangenen van het concentratiekamp Ravensbrück, die door het Zweedse Rode Kruis onder leiding van Graaf Folke Bernadotte werden geëvacueerd. Het aantal herbegravenen bedraagt 23; 14 doden worden met een 'In Memoriam' grafteken herdacht.

Renovatie van de Nederlandse Oorlogsgraven in Oslo

De Nederlandse Oorlogsgravenstichting renoveerde in september 2016 de Nederlandse oorlogsgraven op de begraafplaats Vestre Gravelund. Tijdens deze renovatie zijn verschillende in memorium-grafstenen verwijderd die geen echt graf markeerden. De veertien personen die op deze grafstenen staan vermeld, zijn elders begraven of op een andere manier herdacht.

De zes joodse slachtoffers die vanuit Noorwegen naar Zweden werden vervoerd en vlak voor het einde van de oorlog stierven, zijn begraven op de joodse begraafplaats in Malmö.

Op het Koninklijke Marine Monument voor Vliegers in Soestorberg en op het Koopvaardijmonument ‘De Beeg’ in Rotterdam worden de zeven leden van de Nederlandse Koopvaardij en Koninklijke Marine herdacht die hun laatste rustplaats vonden in de zee rond Noorwegen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

40 Jaar Luchtvaart in INDIE
Der Sonderbau
Blue Skies, Orange Wings
De geschiedenis van squadron 321
De Operaties van 320 Squadron
85 Jaar Marineluchtvaartdienst In Beeld