TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Bomber Command Monument Eastbourne

Na te zijn opgestegen vanaf de vele vliegvelden die destijds in Engeland waren , verlieten veel RAF Bomber Command bommenwerpers Engeland in de buurt van Beachy Head, Eastbourne, East Sussex. In veel gevallen was dit de laatste blik van Groot-BrittanniŽ die de vaak jonge bemanning nog zou zien. 55.573 mannen stierven terwijl ze dienden in de Bomber Command. Dit monument is een eerbetoon aan hen die vielen. Het werd onthuld enkele dagen voor de officiŽle herdenking aan de slachtoffers van Bomber Command in Londen. Het is het resultaat van een campagne door RAF-veteranen ter ere van hun gevallen collega's (in tegenstelling tot de ruim 60 jaar vertraagde "officiŽle" monument).

Het vertaalde opschrift luidt:

"Tweede Wereldoorlog 1939-1945, als eerbetoon aan de 110.000 bemanning sleden van de Royal Air Force Bomber Command. 55.573 van hen gaven hun leven voor de vrijheid. 11.000 werden krijgsgevangenen genomen. Ze meldden zich allen vrijwillig aan en kwamen in grote aantallen vanuit het Verenigd Koninkrijk, het Gemenebest, en de bezette landen van Europa om te vechten tegen de grote tirannie. Voor velen zou Beachy Head de laatste aanblik van Engeland zijn geweest. herinner hen."

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Ray Mitchell
  • Foto's: Ray Mitchell