TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsgraf van het Gemenebest St Peter and St Paul Churchyard

Op de begraafplaats St Peter and St Paul Churchyard is één oorlogsgraf van het Gemenebest uit de Tweede Wereldoorlog.

Gunner AW Heyhoe, Royal Artillery

Servicenr. 1071227
Leeftijd 28,
Royal Artillery 519 Coastal Regiment
Geboren in Norfolk.

Verdronken op 20/11/1940 (zijn verjaardag) nadat hij door volle zee was weggevaagd van Knuckle Lighthouse, zuidkant van de haven van Dover in Kent. Zijn eenheid bemande 's nachts artillerie op de havenmuur en op appel bleek hij vermist te zijn.

Zijn lichaam werd later ontdekt door soldaten die kustverdediging aan het opzetten waren op het strand van Dymchurch. Hij was pas getrouwd met Grace Ketteringham in Tilney St Lawrence, Norfolk, in augustus 1940. Arthur werd slechts een dag na zijn huwelijk naar Dover gestuurd. Zijn graf is het enige oorlogsgraf van het Gemenebest op het kerkhof van St Peter & St Paul, Dymchurch, Kent.

Heyhoe's bericht kwam slechts een dag na zijn huwelijk met Grace Ketteringham in Tilney St Lawrence, Norfolk. Hij had met verlof naar huis moeten gaan om zijn nieuwe bruid te zien, kort nadat hij zijn leven had verloren. Zijn eenheid ontdekte pas dat hij vermist was aan het einde van hun dienstplicht.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

51.028656, 0.99761