TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsmuseum Niemandsland

Oorlogsmuseum 'Niemandsland' in Gendt laat zich het best omschrijven als een grootse verzameling in een kleine ruimte. De passie van de eigenaar en de rijke geschiedenis van "het Eiland" geven dit museum een zeer streekgebonden vulling. Van bodemvondsten tot persoonlijke stukken van de militairen die gevochten hebben in deze regio, met name rondom Market Garden. De passie spreekt ook uit de diverse activiteiten waar het museum bij betrokken is waaronder het organiseren van rondritten met militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, het opzetten van authentieke kampementen en het onderhouden van relaties met veteranen in binnen- en buitenland.

Het museum is op dit moment gesloten, vrijdag 17 januari 2020 is de heropening.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Cor Muilwijk
  • Foto's: Arjan Vrieze (1, 4, 5), Oorlogsmuseum Niemandsland (2, 3)
Oorlogsmuseum Niemandsland in Gendt gaat met mobiele dependance naar scholen

17jan

Oorlogsmuseum Niemandsland in Gendt gaat met mobiele dependance naar scholen

GENDT - Oorlogsmuseum Niemandsland uit Gendt gaat dit voorjaar met een rijdende dependance naar de basisscholen in de Betuwe om leerlingen te vertellen wat zich hier tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld. Dat gebeurt aan de hand van verhalen van zeven personen, die allen op een totaal andere manier nauw betrokken waren bij de bloedige en hevige Slag om de Betuwe vanaf september 1944.

Lees meer

Fotoverslag Oorlogsmuseum Niemandsland

jan2020

Fotoverslag Oorlogsmuseum Niemandsland

Oorlogsmuseum Niemandsland is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Gendt, Villa Ganita. Op zondag 19 januari 2020 is het museum officieel heropend voor het publiek. Het museum is compleet vernieuwd.

Lees meer