TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Oorlogsmuseum Niemandsland

Oorlogsmuseum 'Niemandsland' in Gendt laat zich het best omschrijven als een grootse verzameling in een kleine ruimte. De passie van de eigenaar en de rijke geschiedenis van "het Eiland" geven dit museum een zeer streekgebonden vulling. Van bodemvondsten tot persoonlijke stukken van de militairen die gevochten hebben in deze regio, met name rondom Market Garden. De passie spreekt ook uit de diverse activiteiten waar het museum bij betrokken is waaronder het organiseren van rondritten met militaire voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog, het opzetten van authentieke kampementen en het onderhouden van relaties met veteranen in binnen- en buitenland.

Het museum is op dit moment gesloten, vrijdag 17 januari 2020 is de heropening.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Cor Muilwijk
  • Foto's: Arjan Vrieze (1, 4, 5), Oorlogsmuseum Niemandsland (2, 3)
Fotoverslag Oorlogsmuseum Niemandsland

19jan

Fotoverslag Oorlogsmuseum Niemandsland

Oorlogsmuseum Niemandsland is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Gendt, Villa Ganita. Op zondag 19 januari 2020 is het museum officieel heropend voor het publiek. Het museum is compleet vernieuwd.

Lees meer

In To The Island 2013

jan2013

In To The Island 2013

LET OP: Dit evenement zal niet plaatsvinden!

Lees meer