TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Oorlogsmuseum Niemandsland

Oorlogsmuseum Niemandsland in Gendt vertelt het verhaal over de zware strijd die is gevoerd tijdens de tweede wereldoorlog in de Betuwe. In het museum vindt u onder andere bodemvondsten en persoonlijke bezittingen van burgers en militairen die gewoond en gevochten hebben in de Betuwe.

De openingstijden van het museum zijn:
Iedere maandag van 19.30u-22.00u
Iedere vrijdag van 10.00-17.00u
Iedere 3e weekend van de maand van 12.00u-17.00u
Het reserveren van een toegangskaartje kan via www.museumniemandsland.nl

Oorlogsmuseum Niemandsland op wielen
Met een omgebouwde GMC-truck uit 1943 brengt oorlogsmuseum Niemandsland het verhaal van de tweede wereldoorlog in de Betuwe naar het schoolplein.
Op interactieve wijze ervaart u hoe de tweede wereldoorlog was voor de geallieerden, de Duitsers en de lokale bevolking in de Betuwe. Hiermee komt een uniek stukje geschiedenis tot leven.
Onze unieke truck is te huren voor onder ander evenementen en scholen; voor scholen is er een compleet samengesteld pakket beschikbaar inclusief een werkboek en een museumbezoek.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Museum Niemandsland
  • Foto's: Arjan Vrieze (1, 4, 5), Oorlogsmuseum Niemandsland (2, 3)
Oorlogsmuseum Niemandsland in Gendt gaat met mobiele dependance naar scholen

17jan

Oorlogsmuseum Niemandsland in Gendt gaat met mobiele dependance naar scholen

GENDT - Oorlogsmuseum Niemandsland uit Gendt gaat dit voorjaar met een rijdende dependance naar de basisscholen in de Betuwe om leerlingen te vertellen wat zich hier tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld. Dat gebeurt aan de hand van verhalen van zeven personen, die allen op een totaal andere manier nauw betrokken waren bij de bloedige en hevige Slag om de Betuwe vanaf september 1944.

Lees meer

Fotoverslag Oorlogsmuseum Niemandsland

jan2020

Fotoverslag Oorlogsmuseum Niemandsland

Oorlogsmuseum Niemandsland is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Gendt, Villa Ganita. Op zondag 19 januari 2020 is het museum officieel heropend voor het publiek. Het museum is compleet vernieuwd.

Lees meer