TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, België en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Duits Monument U-boten

Dit monument (U-Boot Denkmal) is opgericht in 1936 en in 1970 en 1984 uitgebreid. Op het monument zijn 116 bronzen plaquettes aangebracht met de namen van de omgekomen bemanningsleden van U-boten uit de Eerste (5249 namen) en Tweede Wereldoorlog (30.003 namen).

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fedor de Vries
  • Foto's: Harold van Geenhuizen
  • Artikel door Arie Netten
  • Geplaatst op 30 oktober 2004

Slag om de Atlantische Oceaan

De Slag om de Atlantische Oceaan is niet een slag in de gewone zin des woords waarin twee machten slaags raken en binnen een beperkte tijd een winnaar en een verliezer (verslagen partij) overblijven. Deze slag strekte zich uit over de gehele oorlog (alhoewel de historici de officiële slag als beëindigd beschouwen na juni 1943) waarbij intensieve periodes werden afgewisseld met een aantal minder hevige periodes, veelal bepaald door de ontwikkelingen aan het front op het land. De slag werd wel uitgevochten in die zin dat mensen met behulp van wapentuig het recht van gebruik op een gebied opeisten. In dit geval om aanvoer- en verbindingslijnen te beheersen, die de definitieve uitkomst van de oorlog in belangrijke mate zouden bepalen.

Lees meer (43)