TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Duitse Schuilbunker Schietbaan Horst (A2)

Deze Duitse bunker staat net voor de afrit 'Strand Horst'. De bunker diende tijdens de Tweede Wereldoorlog als schuilbunker op de Duitse schietbaan 'Horst'. Deze schietbaan werd door de Duitsers in de tweede helft van 1941 aangelegd voor het oefenen met lichte (tot 3 cm) 'Flug Abwehr Kanone' (FLAK). Van de oorspronkelijk drie versterkte schuilplaatsen zijn er nog twee over, waaronder deze. Dit was het meest zuidelijk gelegen onderkomen.
Na de oorlog is de baan in gebruik geweest bij de Koninklijke Landmacht voor het oefenen met o.a. luchtdoelgeschut (tot Ī 1950) en daarna voor het schieten met terugstootloze vuurmonden 57 en 75 mm en mitrailleurs .50 inch tot 1963.

Deze bunker had het nummer A2, ook bunker A1 bestaat nog. De bunker A2, en A4, A6 en A6 (van een andere type) zijn gesloopt na de oorlog.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)