TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Suda Bay

Op 20 mei 1941 vielen de Duitsers Kreta aan met luchtlandingstroepen en binnen twee weken was het eiland veroverd. Van de 32.000 soldaten uit het Gemenebest op het eiland werden er 18.000 geŽvacueerd, 12.000 werden krijgsgevangen genomen en 2.000 sneuvelden.

De plaats van de oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Suda Bay werd bepaald na de Tweede Wereldoorlog. Graven werden overgebracht vanuit de vier toenmalige oorlogsbegraafplaatsen in Chania, Iraklion, Rethymnon en Galata, en vanuit andere locaties en burgerbegraafplaatsen.

Op de begraafplaats zijn 1502 graven, waarvan er 778 niet zijn geÔdentificeerd. Ook zijn er een aantal special memorials om gevallenen te herdenken waarvan men niet precies weet waar ze op de begraafplaats liggen.

Naast deze graven zijn er ook negen oorlogsgraven met een andere nationaliteit, 19 oorlogsgraven van het Gemenebest uit de Eerste Wereldoorlog en 37 niet-oorlogsgraven.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)