TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Deutsch-Russisches Museum Berlin-Karlshorst

Op 8 mei 1945 gaf de Duitse Wehrmacht zich over in Berlijn-Karlhost. Dit betekende het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het bloedigste conflict van de moderne geschiedenis met een dodental van ten minste 50 miljoen mensen.

In 1967 werd door het Sovjet-leger in de voormalige DDR het museum "Museum der bedingungslosen Kapitulation des faschistischen Deutschland im Großen Vaterländischen Krieg 1941-1945" ("Museum van de Onvoorwaardelijke Overgave van het fascistische Duitsland in de 'grote vaderlandse oorlog' van 1941 - 1945") opgericht. Het museum bevond zich in hetzelfde gebouw waar de ondertekening van de capitulatie plaatsvond in 1945. Aanvankelijk was het museum alleen toegankelijk voor leden van het Sovjet-leger, maar kort daarna werd het ook toegankelijk voor het grote publiek.

De Duitse eenwording op 3 oktober 1990 en de terugtrekking van het Sovjet-leger uit de bezette gebieden wierp nieuwe vragen op over de toekomst van het museum. Uiteindelijk is het museum met de getoonde voorwerpen behouden gebleven en het vernieuwde museum heropende op 10 mei 1995.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken