TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Kehlsteinhaus (Eagle’s Nest)

Sinds 1960 wordt het Eagle's Nest beheerd door het Berchtesgaden Toerist Office. Het imposante bouwwerk, met zijn meter dikke muren ligt op de top de van Kehlstein berg en biedt de gasten een adembenemend uitzicht over de Berchtesgaden.

De Eagle's Nest is ontworpen als een verjaardagscadeau voor Adolf Hitler voor de 50ste verjaardag door Martin Bormann en is door de NSDAP (Nazi-partij) aangeboden. De roodmarmeren open haard was een geschenk van Mussolini voor de 50ste verjaardag van Hitler. Het rode marmer komt uit het zuiden van Italië. Hitler bracht zelden een bezoek aan het Eagle's Nest.

De geallieerde bombardementen van de Tweede Wereldoorlog hebben geen schade veroorzaakt aan het Eagle's Nest en dankzij de tussenkomst van oud-president Jacob, werd het Eagle's Nest gespaard van deconstructie na de oorlog.

Vandaag is het Eagle's Nest nog steeds in de oorspronkelijke staat, inclusief een marmerachtige stenen tunnel van 124 meter die naar een koperen lift leidt. Deze lift verplaatst zich in 41 seconden naar het 124 meter hoge gelegen Eagle’s Nest.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken