Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Brunssum

Op de Oorlogsbegraafplaats van het Gemenebest Brunssum zijn 328 graven uit de Tweede Wereldoorlog.

De eerste overledenen op het kerkhof kwamen november 1944 van onder andere een veldhospitaal in Merkelbeek. Later werden andere gesneuvelden hierheen gebracht. Daaronder waren vijftig man die omkwamen bij het ruimen van mijnen langs de Duitse grens, begin januari 1945. Een groot deel van de overledenen kwam om tijdens operaties rond Geilenkirchen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fedor de Vries & Wikipedia
  • Foto's: Joost Verheijden (1, 2, 3, 4), Fedor de Vries (5)

50.951912, 5.970114

Ereburgerschap van Brunssum voor Britse militairen

sep2019

Ereburgerschap van Brunssum voor Britse militairen

Burgemeester van Brunssum Gerd Leers reikt op 19 september het ereburgerschap uit aan de 328 Britse militairen die sinds de Tweede Wereldoorlog begraven liggen op de plaatselijke oorlogsbegraafplaats. Wereldwijd is het voor het eerst dat soldaten van een Britse oorlogsbegraafplaats zo'n ereburgerschap krijgen. Op 19 september is het precies 75 jaar geleden dat Brunssum werd bevrijd.

Lees meer

Dochter van legendarische zangeres Vera Lynn (102) komt naar Brunssum

aug2019

Dochter van legendarische zangeres Vera Lynn (102) komt naar Brunssum

De dochter van Vera Lynn, Virginia Lewis-Jones, komt naar Brunssum. Op 19 september is zij aanwezig tijdens de uitreiking van het ereburgerschap aan de 328 Britse soldaten die rusten op het Brunssumse ereveld. Zij zal namens haar moeder een boodschap uitspreken.

Lees meer

Lees meer (2)