TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Buitenplaats Het Huis 'Der Boede’

Seyss-Inquart had op landelijk niveau de Generalkommissare onder zich, voor de provincies waren dit de Beauftragten en van 26 juli 1940 tot 1 december 1944 was Willi Karl Ernst Münzer de Beauftragte des Reichskommissars in der Provinz Zeeland. Hij en zijn staf woonden tot aan de inundatie in 1944 op Landgoed ’Der Boede’, de Buitenplaats in Koudekerke die in 1940 door de Duitsers werd gevorderd. Tijdens de inundatie van Walcheren liep het hoger gelegen huis weinig schade op doordat het maar eenmaal door hoog water bereikt werd. Tuin en flora werden wel onherstelbaar beschadigd. Na de droogmaking van Walcheren werd ‘Der Boede’ gebruikt voor opvang van repatrianten en oorlogsinvaliden.

Informatie o.a. afkomstig van www.koudekerkeinfo.nl waar u op de website ook meer over de geschiedenis van de naam ‘Der Boede’ (de eerste vermelding dateert uit het jaar 1188) en de Buitenplaats 'Der Boede' zelf kunt lezen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Strijd om Zeeland
Walcheren
Walcheren 1944