Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Oorlogsmonument Bure

Voor de kerk Saint-Lambert staat een monument ter nagedachtenis aan de gesneuvelden van Bure, samen met nog andere gedenkstenen.

In Bure staat een monument ter herinnering aan het Ardennen Offensief dat hier in deze streek heeft plaatsgevonden en aan de 110 mannen van het Reconnaissance Corps van de Britse 6de Airborne Divisie die hier samen met 5 Belgische SAS (Special Air Service) troopers zijn omgekomen gedurende de Slag om de Ardennen.

Op de foto is de gedenkplaquette te zien van de 5 Belgische SAS troopers in het midden de afbeelding van het Britse Parachute Regiment en de plaque van de 50 jarige herdenking en helemaal rechts de gedenk plaque van de 110 man van de Britse 6th Airborne Divisie. Boven dit monument liggen permanent een krans van kunstbloemen met daarin op een maroon rode cirkel een hemelsblauwe Pegasus, het teken van de Britse Airborne afgebeeld.

Het monument is te vinden in het centrum van Bure (Bure-centre) bij de dorpskerk samen met een gedenk steen van de soldaten uit dit dorp die zijn omgekomen in de Eerste en Tweede Wereld Oorlog.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Rick Visser & Marie-Christine Vinck
  • Foto's: Marie-Christine Vinck

Gerelateerde boeken

50.08876231, 5.25960036