TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

De Kapel van St. Saviour

De kapel van St. Saviour in de kathedraal van Norwich, is de kapel van het Royal Norfolk Regiment en het Royal Anglian Regiment. Op de houten banken staan de plaatsen waar deze eenheden hebben gevochten. Verder zijn er allerlei plaquettes en een herdenkingsboek met de namen van alle slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog uit Norfolk.

In de kapel van St.Saviour in de kathedraal van Norwich zijn 2 herdenkingsramen. De tekst op de bijbehorende plaquette luidt:
DE TWEE RAMEN AAN DE OOSTZIJDE VAN DEZE KAPEL HERDENKEN FLT LIEUTENANT BERNARD T. COLLER EN CAPTAIN C. MERVYN COLLER OMGEKOMEN IN ACTIE IN DE OORLOG VAN 1914-1918. EVENEENS MAJOR RAYMOND G. COLLER DIE ZIJN LEVEN GAF IN DE OORLOG VAN 1939-1945. RUST IN VREDE.

In de kapel van St.Saviour in de kathedraal van Norwich is een plaquette met de namen van slachtoffers van het 2e bataljon van het Royal Norfolk Regiment. De plaquette was oorspronkelijk onderdeel van een monument te Kohima in Assam waar de tweede divisie een van de meest beslissende slagen van de Tweede Wereldoorlog vocht. Na de oorlog zijn de plaquettes op het monument vervangen door exemplaren van steen en kon deze bronzen plaquette naar de thuisbasis van het regiment komen.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Arjan Vrieze
  • Foto's: Arjan Vrieze