TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

RAF Station Biggin Hill St Georges Chapel of remembrance

RAF Station Biggin Hill 11th Group Sector C was een belangrijk vliegveld gedurende de Battle of Britain. De Chapel of Remembrance is ontstaan naar een idee van Biggin Hill's Chaplain, Squadron Leader Reverend C. King.
Aan het zuideinde van het vliegveld in een oud gebouw ontstond in 1943 met hulp van nabestaanden van de gesneuvelde vliegers van Biggin Hill een primitieve kapel.

Op 19 september 1943 was de eer aan Group Captain A.G. "Sailor" Malan om het altaar te onthullen . De kapel is in december 1946 door brand volledig verwoest en ťťn van de weinige dingen die gered kon worden was een fragment van een visitors book en van de dik 6.000 namen was de naam "Winston Churchill" nog als ťťn van de weinigen goed leesbaar! In 1947 is er door de Air Council Committee on War Memorials aangekondigd dat de kapel zou worden herbouwd op de funderingen van een oude gebombardeerde hangaar en op 10 november 1951 is de nieuwe en huidige kapel geopend door Lord Bishop of Rochester.

Buiten staan een Spitfire en een Hurricane opgesteld en binnen kijk je je ogen uit . Zeer zeker een bezoek waard en een aanrader voor iedereen die interesse heeft in de Battle of Britain.

Voor de actuele bezoekersinformatie, moet u contact opnemen met het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Tobian Sluik
  • Foto's: Arjan Vrieze

51.329146, 0.025113

Lees meer (4)