TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Braziliaans Monument & Tombe van de Onbekende Soldaat

Voormalige militaire begraafplaats waar 465 Braziliaanse soldaten van de FEB, de "Braziliaanse Expeditie-eenheid", werden begraven. Zij stierven in Italië tijdens de nazi-fascistische bevrijdingsstrijd (1944-1945) tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Brazilië kwam op augustus 1942 in de oorlog terecht samen met de geallieerden, nadat sommige Braziliaanse koopvaardijschepen tot zinken waren gebracht door Duitse onderzeeërs. De eerste groep soldaten ging naar Napels om vervolgens over zee naar Livorno vervoerd en vochten vervolgens in de bergen tussen de staat Toscane en Emilia-Romagna.

Op de begraafplaats van Pistoia werden de lichamen van de doden van de oorlog aanvankelijk begraven, later werden ze overgebracht en begraven in het National War Memorial, in Rio de Janeiro in 1960.

In 1967 werd de monumentale constructie voltooid, het Military Votive Monument, ontworpen door de Braziliaanse architect Olavo Relig Campos (1906-1984). Tijdens het werk werd in de buurt een laatste lichaam dat niet kon worden geïdentificeerd gevonden, en daarom werd besloten om het in hetzelfde heiligdom achter te laten met de titel "Onbekende soldaat".

Rechts van het votiefmonument, in het park, staan ​​plaquettes met de namen van de 465 die hier werden begraven. Alles is omgeven door dichte vegetatie, die een atmosfeer van rust en sereniteit schept.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

43.945017, 10.943325