TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Camp Roberts Historical Museum

Dit museum documenteert en interpreteert de rol van de "Infantry and Field Artillery Training Centres" in Camp Roberts in WO II en daarna. Camp Roberts functioneert nog steeds als een National Guard Training Facility op de 44 000 acre (17 800 hectare) installatie. Het museum maakt deel uit van het Military Museum-systeem van de California Army National Guard. Het museum wordt beheerd door vrijwilligers en heeft beperkte openingstijden, maar een grote collectie artefacten tot gepantserde voertuigen.

Camp Roberts begon zijn missie officieel als een van 's werelds grootste trainingslocaties in maart 1941. Het omvatte het grootste parade-veld ter wereld (de lengte van 14 voetbalvelden) en bood onderdak aan een Infantry Replacement Training Center en een Field Artillery Replacement Training Center. 436.000 troepen hebben een intensieve trainingscyclus van 17 weken doorlopen. In 1944 werd een piekpopulatie van 45.000 troepen bereikt, met duizenden van deze soldaten in grote tentsteden. Naast de twee trainingscentra was er een ziekenhuis met 750 bedden en interne voorzieningen voor Duitse en Italiaanse krijgsgevangenen. Veel van de Italiaanse krijgsgevangenen zwoeren trouw aan Amerika nadat ItaliŽ zich had overgegeven en de rest van de oorlog als arbeiders van de diensteenheid in Camp Roberts doorbrachten.

Veel beroemde mensen hebben hier tijdens de Tweede Wereldoorlog hun militaire opleiding genoten, waaronder Caspar Weinberger, Robert Mitchum, Steve Allen, Steve "Hercules" Reeves en komedielegende Red Skelton, die aan het hoofd stond van de entertainmentgroep van Camp Roberts. Veel andere beroemdheden, zoals Laurel en Hardy, Bob Hope, Lucille Ball, Jack Benny en Marlene Dietrich zijn naar Camp Roberts gekomen om talloze troepen te vermaken in de Soldier Bowl.

Vanaf 2013 is hier ook de collectie van het California State Military Museum (voorheen Sacramento) te zien.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Erik Brun
  • Foto's: Erik Brun