TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Villa Winter Fuerteventura-Cofete

Over de Villa Winter Fuerteventura te Cofete en de ontwerper/bouwer van de villa, Gustav Winter, doen zich vele verhalen de rondte. De villa zou gebouwd zijn vanaf 1937 door een Duitse ingenieur Gustav Winter. Deze man zou tevens Oberst (kolonel) zijn geweest in het Duitse leger, Nazi-spion en vertrouweling van Adolf Hitler. De villa zou zijn gebouwd en mogelijk zijn gebruikt voor geheime militaire acties en er zou tevens een geheim provisiestation voor Duitse onderzeeboten zijn geweest.

Van de vele speculaties over het gebouw en de ontwerper worden echter tot op de dag van vandaag geen sluitende bewijzen geleverd en/of gevonden. In tegenstelling, onderzoek van nabestaanden van Gustav Winter tonen het tegenovergestelde aan. Gustav Winter had in 1913 Duitsland al verlaten en bevond zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Spanje. De bouw van de villa was eind jaren 1930, begin jaren 1940 aangevangen om heel legitieme redenen en werd in 1942 stilgelegd, vanwege problemen met levering van bouwmaterialen door de Tweede Wereldoorlog. Op dat moment lagen alleen de fundamenten klaar. Pas in 1946 kon Gustav Winter de bouw van de villa voortzetten en het gebouw werd dan ook pas na de Tweede Wereldoorlog afgebouwd. Hoewel Gustav Winter formeel ook tijdens de Tweede Wereldoorlog Duits staatsburger was, kan er geen enkele aanwijzing gevonden worden dat hij spion voor de Duitsers was. Tevens is er geen enkele aanwijzing dat hij enige militaire rang droeg. Er is zelfs geen militair dossier van hem aangezien hij nooit in het leger was.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

28.102042, -14.375267

Nazi Villa Winter, een duister verleden?

feb2014

Nazi Villa Winter, een duister verleden?

Voor de Westkust van Afrika liggen de Canarische Eilanden, onderdeel van Spanje. Wie kent ze niet, het zijn populaire vakantieoorden en de temperatuur is er zeer aangenaam in de winter. Natuurlijk wil je dat niet missen als je de kans krijgt om samen met een aantal vrienden de welkome warmte te proeven. We willen niet echt de toerist uithangen, maar willen wel iets gaan ondernemen, hierdoor valt de keuze op Fuerteventura.

Lees meer