Nazi Villa Winter Fuerteventura

De villa is gebouwd in 1937 door de Duitse ingenieur en kolonel Gustav Winter, nazi-spion en vertrouweling van Hitler. De strategische ligging van de villa zou eveneens kunnen duiden op het feit dat deze werd gebruikt voor geheime militaire acties en als provisiestation voor Duitse onderzeeŽrs. Een aan het strand gelegen kerkhof vlakbij de villa leidt in dit verband ook nog steeds tot speculaties.

Er is bewijs dat Fuerteventura een basis voor Duitse onderzeeboten is geweest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Geruchten gaan dat er nog 2 complete onderzeeboten in de geheime Duitse basis moeten liggen, waarvan wordt gezegd dat ze zijn gezonken. Een Spaans/Oostenrijks team heeft geprobeerd de schepen te ontdekken, zij zijn niet teruggekeerd van hun missie, waardoor mysteries worden aangewakkerd. Ook zou er een kliniek geweest zijn voor plastische chirurgie, waar nazimisdadigers hun uiterlijk konden laten veranderen. Ook het kleine vliegveld aan de kust werd tegen het einde van de oorlog veelvuldig ís nachts gebruikt.

Vele jaren zijn inmiddels verstreken na het einde van de Tweede Wereldoorlog en speculaties zullen er altijd wel blijven over het gebruik van Villa Winter.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

feb2014

Nazi Villa Winter, een duister verleden?

Voor de Westkust van Afrika liggen de Canarische Eilanden, onderdeel van Spanje. Wie kent ze niet, het zijn populaire vakantieoorden en de temperatuur is er zeer aangenaam in de winter. Natuurlijk wil je dat niet missen als je de kans krijgt om samen met een aantal vrienden de welkome warmte te proeven. We willen niet echt de toerist uithangen, maar willen wel iets gaan ondernemen, hierdoor valt de keuze op Fuerteventura.

Lees meer