TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Manzanar National Historic Site

In 1942 beviel de Amerikaanse overheid dat meer dan 110.000 mannen, vrouwen en kinderen hun huizen moesten verlaten en ze opgevangen moesten worden in afgelegen kampen. Manzanar War Relocation Center is een van de tien kampen waar Japans Amerikaanse burgers en Japanse vreemdelingen werden geïnterneerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk hebben er 10.000 mensen vast gezeten in Manzanar.

De geïnterneerden moesten tijdens hun verblijf werken in de landbouw binnen en buiten het kamp, wat voornamelijk het produceren van natuurlijk rubber was. Het kamp had daarnaast ook een camouflagenet fabriek. Het kamp werd definitief in november 1945 gesloten. De gebouwen en bouwwerken bij het kamp werden gesloopt of verkocht. Tegenwoordig zijn er slechts nog enkele fundamenten, twee wachthuisjes en de begraafplaats met monument te vinden.

Honderd vijftig Japanse Amerikanen stierven tijdens hun verblijf op Manzanar, waarvan er nog slechts zes nog steeds begraven liggen op de begraafplaats. De meeste van de 150 mensen werden gecremeerd en anderen werden verwijderd van het kerkhof na de oorlog.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

36.72752, -118.148282