TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Villa Triste

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Villa Fossati, bekend als Villa Triste, gebruikt door Pietro Koch en zijn bende om Italiaanse partizanen te martelen. In de zomer van 1944 werden sterke lichtspots geïnstalleerd om de tuin te verlichten, werd prikkeldraad op de muren geplaatst en werden vijf cellen gebouwd in de kelder. Osvaldo Valenti, een beroemde Italiaanse acteur, ging soms naar Villa Triste, maar nog steeds weet niemand waarom. In december 1944 sloot minister van Justitie van de RSI Piero Bisenti deze plek vanwege de protesten van Milaanse burgers en kardinaal Schuster.

De tekst van de plaquette is: Un tragico luogo e una storia drammatica della resistenza anti-fascista nella nostra Mialno. 1986 - 40 (anniversario) della Repubblica.

De vertaling van de plaquette is: Een tragische plek en een dramatische verhaal voor het anti-fascistische verzet in ons Milaan. 1986 - 40e (verjaardag) van de Republiek.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fabio Giulio
  • Foto's: Fabio Giulio

45.479725, 9.144959