Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Monument "De Zon van onze Hoop"

Tekst op het monument:

"Waar onderdrukten gastvrijheid wordt geboden, worden grenzen verlegd, muren geslecht en poorten ontsloten. - 5 mei 1995"

De straat is vernoemd naar Lieutenant Colonel David Silvertop, commandant van het 3e bataljon Royal tank Regiment. Hij sneuvelde op deze straathoek en ligt begraven op de plaatselijke begraafplaats. Hij had op de 25ste september hier een bespreking met Brigadier Harvey van de Britse 29th Armoured Brigade, een majoor van zijn staf (J. Thompson) en Lieutenant Colonel Hubert Orr van 3rd Battalion, Monmouthshire Regiment. Zij werden door twee, door eigen troepen opgejaagde, pantservoertuigen beschoten. Zowel Silvertop als Orr sneuvelden, de andere twee raakte gewond. Orr ligt begraven in Overloon

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Slag in de Schaduw

51.625131, 5.883348

Kolonel Silvertop overlegde op kruising in Sint Anthonis toen een Duitse kogel hem dodelijk trof

nov2019

Kolonel Silvertop overlegde op kruising in Sint Anthonis toen een Duitse kogel hem dodelijk trof

De Britse luitenant-kolonel David Silvertop speelde drie weken eerder nog een sleutelrol als bevrijder van Antwerpen, op 25 september 1944 werd hij op een kruising in Sint Anthonis dodelijk getroffen door een Duitse kogel. Samen met drie andere Britse militairen hing Silvertop op dat moment gebogen over een stafkaart die op de motorkap lag van een legerauto.

Lees meer

Lees meer (2)