TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Duitse Oorlogsbegraafplaats Olsztynek

Op deze kleine oorlogsbegraafplaats zijn 63 Duitse oorlogsgraven uit de Eerste Wereldoorlog. Deze soldaten vielen allen op 28 augustus 1914.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vond de beslissende slag van het Duitse leger onder leiding van maarschalk Hindenburg en Ludendorff en de Russische legergeneraal Samsonov plaats nabij het dorp Dröbnitz. Als gevolg van het conflict in Oost-Pruisen kwamen meer dan 60.000 soldaten uit beide legers om het leven. Veel slachtoffers waren Duitsers en Russen, maar ook Oostenrijkers, Engelsen, Polen, Roemenen en Belgen. Op de ingangsmuur stond oorspronkelijk een stenen tablet met de inscriptie: "Hier stierf u de heroïsche dood voor de koning en het vaderland bij Tannenberg, 28 augustus 1914 door RES. INF. Reg. Nr. 9". 183 soldaten werden begraven op de begraafplaats, de meesten van hen uit de 9th Res. Inf. Reg. Van het Duitse leger. Ze stierven op 28 Augustus 1914 r. bij de gevechten bij het dorp Dröbnitz. In augustus 1993 startte het project "Borussia" met als doel de oude begraafplaats te renoveren. Het "Borussia" -project werd met succes uitgevoerd van 1993-1998. Zonder dit project zou dit monument voor altijd overwoekerd of vergeten zijn. Helaas zijn alle metalen panelen aan de kruisen en de stenen tablet gestolen. Toch is het hier een bezoek waard.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

53.610993, 20.294963