TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Atlantikwall - Batterie M.K.B. 11/504 Fjell

M.K.B. 11/504 Fjell een Duits bunkercomplex gebouwd op het hoogste punt van het eiland Sotra. Fjell werd toentertijd gezien als ťťn van de sterkste fortificaties van Noord-Europa. Het belangrijkste geschut van dit fort was een 28cm SKC/34 geschutskoepel, afkomstig van het slagschip "Gneisenau". De belangrijkste taak van dit fort was om een invasie richting Bergen voor de Geallieerden onmogelijk te maken

Na de oorlog kwam het fort onder het Noorse Ministerie van Defensie te staan, die het eerst nog als kustverdediging gebruikte en later als radarstation.

Het fort tegenwoordig:
Tegenwoordig valt fort Fjell onder Noors monumenten behoud en is toegankelijk voor het grote publiek. Het hele fort is ťťn grote openluchtmuseum dat zeker de moeite waard is om te bezichtigen. De 28cm SKC/34 geschutskoepel staat er echter niet meer.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

60.326162, 5.082786