TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Amerikaanse Noodwoning 1922

Naast het Memorial Museum Passchendaele 1917 is een noodwoning van na WO1 te bezichtigen in het historisch kasteeldomein van Zonnebeke.

De tekst bij de noodwoning:
Na de verwoesting van 1914 – 1918 kan een lange wederopbouw beginnen. De primitieve hutten uit de eerste naoorlogse jaren worden vervangen door steeds mooiere en comfortabelere noodwoningen. Deze originele noodwoning van Amerikaanse afkomst wordt in 1922 gebouwd te Wevelgem door de familie Plets. Het is een van de vele types barakken die in de Westhoek zijn gebouwd. Ze is gemaakt van dennenhout, niet bedoeld om lang mee te gaan. Toch blijven veel de tand des tijds weerstaan. Vader Joseph Plets blijft er tot 1978 wonen. In 2013 brengt het Memorial Museum het inmiddels beschermde gebouw over naar Zonnebeke. Het wordt heropgebouwd en gerestaureerd in haar oorspronkelijke staat. De voorgevel en voorkamer, die door bominslagen van de Tweede Wereldoorlog verloren gingen werden hierbij minutieus gereconstrueerd.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)