Nationaal Onderduikmuseum Aalten

Het Nationaal Onderduikmuseum verhaalt over het leven van een gemeenschap in ongewone tijden: de Tweede Wereldoorlog.

Het Nationaal Onderduikmuseum geeft een beeld van het dagelijks leven van burgers in de bezettingsjaren 1940-1945. In de gemeente Aalten zijn destijds een zeer hoog aantal onderduikers ondergebracht. In het museum zijn de verhalen van mensen in oorlogstijd interactief te ervaren.

Beleef mee hoe het dagelijks leven voor hen totaal veranderde en voor welke keuzes mensen werden gesteld. Bemerk dat er bij ‘goed of fout’ veel nuances mogelijk zijn. Ervaar hoe moeilijk het is om stroom op te wekken en hoe benauwd het was in de onderduikruimte. Ga op zoek naar de verhalen van mensen die de oorlog zelf hebben beleefd en verbind deze met de actualiteit.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

29apr

Onderduikmuseum mag verzetskruis van Jan Tolkamp laten zien

AALTEN - Nazaten van Jan Tolkamp hebben het Verzetsherdenkingskruis met toebehoren en foto's en documenten overhandigd aan het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten. Die worden binnenkort geëxposeerd onder de titel ‘De razzia in de Aaltense Kerken’.

Lees meer

26apr

Actie 'Niet weggooien!' in Onderduikmuseum

AALTEN - 'Niet Weggooien!' is het motto van de gezamenlijke actie van de Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea, herinneringscentra en het NIOD Instituut voor Oorlogs- Holocaust- en Genocidestudies. Deze actiedag vindt op donderdag 3 mei plaats bij de twintig deelnemende instellingen waaronder het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten. Niet Weggooien! vraagt aandacht voor het behoud van historisch materiaal uit de Tweede Wereldoorlog in Nederland en Nederlands-Indië.

Lees meer