TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Militair Technisch Museum Lesany

Het militair-technisch museum werd in 1996 op het terrein van de voormalige artillerie barakken bij Leöany geopend. De recentelijke dynamische ontwikkeling heeft er voor gezorgd dat het museum tegenwoordig gezien wordt als ťťn van de grootste musea van zijn soort in Europa.

Tegenwoordig bestaat de tentoonstelling uit meer dan 350 historische tanks, kanonnen, motorfietsen, pantservoertuigen en vrachtwagens die gemaakt zijn tussen 1890 tot heden. De collecties worden in 7 hallen, 6 overdekte ruimtes en in de buitenlucht. Nieuwe aanwinsten zijn: een gerenoveerde IS-3 tank, Bren Carrier Windsor pantservoertuig en - misschien we het meest het meest interessants - een Merkava MK I tank gebruikt door het IsraŽlische leger.

Twee nieuwe tentoonstellingen zullen binnenkort geopend worden in het nieuwe museum seizoen - ťťn die in het kader staat van de raket krijgsmacht en ťťn (een openlucht display) over de spoorweg krijgsmacht.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

The Battle of Kursk
IS-2 Heavy Tank 1944-1973
Companion to the Red Army 1939-1945