TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

R.A.F. 158 Sqdn Monument

Het verhaal van Halifax JD259 Ö Dinsdag 22 juni 1943, het is ongeveer 23u09. Halifax JD259 van het 158 Squadron van de Royal Air Force vertrekt vanuit Lissett, Yorkshire in Engeland om de stad Mulheim in Duitsland te bombarderen, samen met 556 andere geallieerde vliegtuigen.
Het stadscentrum staat in lichterlaaie, de brandweer heeft dagen nodig om te blussen. De Bomber Command meldt dat de missie van het Squadron gelukt is en Halifax JD259 keert terug naar huis rond 01u30 dezelfde nacht. Rond 03u00, we zijn ondertussen al woensdag 23 juni 1943, horen bewoners ongewone geluiden van een vliegtuig boven hun velden. Het vliegtuig is in grote moeilijkheden.
Halifax JD259 is door een Duits NachtJšger uit koers gedreven en uiteindelijk beschoten. Het onvermijdelijke gebeurt: de Halifax explodeert in de lucht en de brokstukken vallen in de velden en op de omliggende huizen. De bemanning, 7 jonge mannen waarvan de oudste nauwelijks 22 jaar is, overleven de crash niet Ö
Monument opgericht in 2013 door Operation Neptune vzw Ė WWII Living History & Remembrance Group

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!