TracesOfWar heeft jouw hulp nodig! Wij missen foto's van belangrijke bezienswaardigheden in Nederland, BelgiŽ, Frankrijk en Duitsland. Stuur uw foto's in naar input@tracesofwar.com en wordt gepubliceerd!

Huis van het Belgisch-Franse Verzet

Het Huis van het Belgisch-Franse Verzet (Maison de la Rťsistance Franco-Belge) levert een unieke kijk op het verzetsleven in West-Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog, meer bepaald BelgiŽ en Frankrijk.

De ongelijke strijd van de gewone burger via sabotage, vervalsingen en aanslagen tegen de Duitse bezetter en de horror van het nazisme, verdienen nog steeds de volle aandacht van de aankomende generaties.

De collectie bestaat enkel uit gedetailleerde items, documenten, fotoís en voertuigen, die de ziel van hun eigenaars en hun verdoken acties en leven onder de Duitse bezetter weer tot leven brengen.

Uw bezoek is steeds onder begeleiding van de bezieler van deze unieke collectie, die u op een levendige manier de historische feiten laat beleven!

Uitbreiding 2016
Per januari 2016 zijn de expositieruimten zijn ruimer en toegankelijker geworden, te samen met de nieuwe infrastructuur zodat nu ook de voertuigen uit de collectie "Bevrijdingsdagen van BelgiŽ en Noord-Frankrijk" voor iedereen te bezichtigen zijn, uniek voor de Benelux !

De restauratie en het preserverend op kader zetten van de unieke tweetalige collectie "Brussel op affiche 1940-1945" is afgerond en levert u als bezoeker een ware tijdslijn van de repressieve tuchtmaatregelen en oorlogse beslommeringen ingevoerd door de Duitse bezetter, vanaf de eerste dag na de capitulatie van BelgiŽ, tot de nasleep van de oorlogsjaren.

Nieuwe themaís: evasielijnen - clandestiene communicatie - sabotagetechnieken.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)