Op ontdekkingsreis naar historische bezienswaardigheden? Download de TracesOfWar-app direct in Google Play of in de Apple App Store.

Musée Airborne

Het legendarische Airborne-museum in de Nord Cotentin, gelegen in een park van 3000 m² vlakbij de kerk, brengt een eerbetoon aan het buitengewone epos van de Amerikaanse parachutisten uit de 82e en de 101e divisie die werden gedropt boven Sainte-Mère-Eglise tijdens de nacht van 5 op 6 juni 1944.

In een eerste gebouw in de vorm van een parachute bevinden zich een Waco zweefvliegtuig in originele staat en talloze displays met documenten, getuigenissen, wapens, munitie enz. uit deze periode.
Het tweede gebouw, dat de vorm heeft van een deltavleugel, herbergt de Douglas C47 Argonia die bij de Landing parachutisten heeft gedropt en zweefvliegtuigen heeft gesleept.

Daarnaast worden hier ook heel wat verschillende uniformen en voertuigen tentoongesteld.
Het Waco zweefvliegtuig en de Douglas C47 maken een bezoek aan het museum een unieke reis door ruimte en tijd voor al wie houdt van geschiedenis.

Verspreid over in totaal 3 gebouwen laten de tentoonstelling over de landing van de parachutisten, de displays met authentieke documenten, wapens en foto's, en de film 'Combat pour la Liberté' (De strijd om de vrijheid) u kennis maken met een andere wereld, als eerbetoon en herinnering aan al diegenen die zich in 1944 hebben opgeofferd voor onze vrijheid.

Wanneer u het Airborne-museum verlaat, zult u deze tragische uren, waarin Sainte-Mère-Eglise, de kerk van de gemeente en de omgeving deel werden van de geschiedenis, voor altijd herinneren. Dit herdenkingsmuseum vol aangrijpende getuigenissen en persoonlijke herinneringen is volledig opgedragen aan onze bevrijders.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Als sterren van de hemel
All American All the Way
Operation Market-Garden

49.408411, -1.314851

Fotoverslag Musée Airborne

okt2014

Fotoverslag Musée Airborne

50 jaar na de opening van het Musée Airborne in Sainte-Mère-Église is er een verdere uitbreiding van het museum gekomen in de vorm van een compleet nieuwe hal. Opgeleverd voor de 70 jarige herdenkingen in juni, is dit museum weer helemaal modern en bij de tijd. Wij gingen in oktober even langs en werden zeker niet teleurgesteld. Op de open velden achter het museum is een nieuwe enorme hal neer gezet. Dat niet alleen, een vierde hal, voor tijdelijke tentoonstellingen staat al weer in de planning.

Lees meer

Lees meer (1)