TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

V2 basis La Coupole

In Pas-de-Calais, op 5 km van de stad Saint-Omer, staat 'La Coupole': een gigantische ondergrondse bunker die de naziís in 1943-1944 bouwden om er de V2-raketten op te slaan, klaar te maken en te lanceren. De V2 was het geheime wapen waarmee Hitler Londen wou vernietigen en het verloop van de oorlog wilde veranderen, en ook het eerste tuig dat de stratosfeer heeft bereikt.

Vandaag is 'La Coupole' omgebouwd tot Historisch Herdenkingscentrum. In een indrukwekkend kader kunt u er kennismaken met de belangen van een totale oorlog en de etappes van de verovering van de ruimte, paradoxaal genoeg het gevolg van de V2-technologie.

Daarnaast ontwikkelt het Centrum het thema van de Duitse bezetting van Nord-Pas-de-Calais van 1940 tot 1945, een van de zwaarst beproefde regioís tijdens de "donkere jaren".

Talrijke audiovisuele documentaires behandelen de belangrijkste themaís van de Europese collectieve herinnering. U ontdekt ze op uw eigen ritme, dankzij de infrarood-hoofdtelefoon voor audiobegeleiding.

Bijzonder detail: door de invasie in NormandiŽ en daarop volgende strijd is er nooit daadwerkelijk een V2-raket gelanceerd vanuit La Coupole.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)