TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Documentatiecentrum Concentratiekamp Bergen-Belsen

In dit gebouw worden een groot aantal objecten, documenten, foto's en filmmateriaal bewaard over het concentratiekamp Bergen-Belsen. De permanente tentoonstelling belicht de geschiedenis van de LŁneburger Heide (1940-1945), het concentratiekamp Bergen-Belsen (1943-1945) en het vluchtelingenkamp Bergen-Belsen (1945-1950).

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Kaj Metz
  • Foto's: Eric (L480.nl)

Gerelateerde boeken

52.762398, 9.911292

Overlevenden laatste transport Westerbork: 'Over de oorlog praten doen we niet'

sep2022

Overlevenden laatste transport Westerbork: 'Over de oorlog praten doen we niet'

Precies 78 jaar geleden vertrok uit kamp Westerbork het laatste transport naar een concentratiekamp. In de trein zaten ook 51 Joodse kinderen, die in kamp Bergen-Belsen terechtkwamen, Unbekanntes Kindern noemden de nazi's ze. Ze werden opgepakt tijdens de onderduik.

Lees meer

Terug naar Bergen-Belsen, het nazi-kamp dat Myrna overleefde

jan2022

Terug naar Bergen-Belsen, het nazi-kamp dat Myrna overleefde

De Joodse Myrna Tugendhaft-Reens (84) verloor als 7-jarig meisje haar moeder in concentratiekamp Bergen-Belsen. De gebeurtenissen in het kamp hebben haar leven getekend, maar tientallen jaren heeft ze er nauwelijks over gesproken. Deze maand, bijna 77 jaar na de Tweede Wereldoorlog, keerde ze terug naar het voormalige kampterrein, samen met haar man, oudste zoon en vier kleinkinderen.

Lees meer

Lees meer (1)