TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Duitse Bunker en Schijnvliegveld Riel

In de Tweede Wereldoorlog is tussen Alphen en Riel een schijnvliegveld aangelegd om de Geallieerden af te leiden van vliegveld Gilze-Rijen.

Van dit schijnvliegveld is deze bunker (een "Gefechtsstand") overgebleven. Verder is een deel van het schijnvliegveld nagebouwd.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fedor de Vries en Willem Visser
  • Foto's: Peter van Hoek (1, 3, 4, 5), Franky (2)

51.502011, 4.991084

Steun voor schijnvliegveld na diefstal: 'Doen het tenminste ergens voor'

2jun

Steun voor schijnvliegveld na diefstal: 'Doen het tenminste ergens voor'

Schijnvliegveld De Kiek in Riel heeft veel steun gekregen nadat dieven de bunker hebben vernield en unieke spullen uit de Tweede Wereldoorlog hebben gestolen. Beveiligingsbedrijven hebben hun hulp aangeboden en de gemeente Alphen-Chaam heeft zelfs een motie aangenomen om te kijken of ze het schijnveldveld kan helpen, terwijl dat in een andere gemeente ligt. Het is fijn om te merken dat deze plek gewaardeerd wordt. Dat geeft de vrijwilligers energie om weer door te gaan.

Lees meer

Bommen en gasflessen gestolen uit bunker op schijnvliegveld De Kiek

1jun

Bommen en gasflessen gestolen uit bunker op schijnvliegveld De Kiek

In een bunker bij schijnvliegveld De Kiek in het Brabantse dorp Riel is afgelopen weekend ingebroken. Twee unieke bommen, verschillende gasflessen en helmen zijn meegenomen. De minder waardevolle spullen zijn op de grond gegooid en kapotgeslagen.

Lees meer