TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Nationaal Tankmuseum Parola

Het tankmuseum is een militair historisch museum die het verzamelen, behouden, onderzoeken en tentoonstellen van de historie van de Finse gemechaniseerde en anti-tank verdedigings troepen als haar belangrijkste taak ziet. Centraal staat de technische ontwikkeling van de gemechaniseerde pantserwagens in het leger van het onafhankelijke Finland, beginnend met de eerste Renault F.T. ModŤle 1917 tanks, aangeschaft in 1919.

Het tankmuseum eert daarnaast ook de Finse soldaat. Het biedt een historische overzicht van de vaardigheden en succes van de Finse gemechaniseerde troepen (en met nadruk op de tank divisies in oorlogstijd) tegen een superieure vijand in de veldslagen van onze laatste oorlogen.

We hopen dat onze bezoekers een goed overzicht krijgen van de ontwikkeling van de Finse gemechaniseerde gevechtswagens en anti-tank artillerie, maar onze speciale wens is eigenlijk dat diezelfde bezoekers ook hun ogen openen voor de waarde en de verdiensten van de Finse soldaat. Met de tentoongestelde uitrusting, minder in aantal en vaak ook slechter in kwaliteit dan die van de vijand, volvoerde hij het onmogelijke in oorlogstijd.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Germany's Guns 1939-45
Lees meer (1)