TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Parola Armour Museum

Het Parola Armour Museum is een gespecialiseerd militair historisch museum met als hoofdtaak het verzamelen, opslaan, bewaren en onderzoeken van gepantserd materieel en het presenteren van de geschiedenis, ontwikkeling en werking van Finse pantser- en antitanktroepen binnen de Finse strijdkrachten.

Het museum, opgericht in 1961, wordt jaarlijks door meer dan 30.000 bezoekers bezocht. De collecties omvatten ongeveer 70 pantservoertuigen, 40 antitankwapens en een gepantserde trein. Het aantal kleine tentoonstellingen en archiefmateriaal is enorm. Veel materiaal wordt geschonken door tankveteranen waardoor toekomstige generaties het kunnen zien. De gepantserde voertuigen buiten op de heuvel zijn niet rijklaar, maar ze zijn beschut tegen het weer.

De collecties van het Parola Armour Museum zijn uniek. Ze zijn de enige met zo'n uitgebreide verzameling Sovjettanks buiten Rusland. Speciale zeldzaamheden zijn het BT-42 aanvalskanon, het enige in zijn soort, de T-50 lichte tank, waarvan er maar twee in de wereld zijn, en de BA-10 pantserwagen, bekend als de enige ter wereld.

Voor de actuele bezoekersinformatie, kunt u terecht op de website van het museum.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

Gerelateerde boeken

Germany's Guns 1939-45
Encyclopedia of German Tanks of World War Two

61.041944, 24.344167

Lees meer (1)