TracesOfWar heeft uw hulp nodig! Elke euro die u bijdraagt steunt enorm in het voortbestaan van deze website. Ga naar stiwot.nl en doneer!

Oorlogsgraven van het Gemenebest All Saints Churchyard

Op de begraafplaats All Saints Churchyard is één oorlogsgraf van het Gemenebest uit de Eerste Wereldoorlog en één uit de Tweede Wereldoorlog. Die uit de Eerste Wereldoorlog is een bijzondere.

De lychpoort bij All Saints Church Edingthorpe is geclassificeerd als een oorlogsgraf van het Gemenebest. Het herdenkt korporaal Bernard John Muriel die omkwam in de Eerste Wereldoorlog. Hij was de zoon van Harvey Muriel, de rector van Edingthorpe van 1903-1922, die stierf in 1924 en begraven ligt op het kerkhof. Zijn zoon Lance Corporal Muriel diende vanaf 1904 bij het 1e bataljon (9e voet) Royal Norfolk Regiment, ging in augustus 1914 naar Frankrijk en nam deel aan de terugtocht uit Bergen, de veldslagen van Le Cateau, Marne en Aisne, en de eerste slag om Ieper. Nadat hij thuis invalide was geworden, voegde hij zich weer bij zijn regiment en in april 1915 werd hij vergast op Hill 60. Bij zijn herstel werd hij overgeplaatst naar het 1e bataljon Essex Regiment, en verdronk in augustus 1915 toen zijn transportschip HMT Royal Edward door de vijand tot zinken werd gebracht. onderzeeër UB14 op weg naar Gallipoli. Elk jaar in november wordt er nog steeds een herdenkingsdienst gehouden bij de lychgate.

Heeft u zelf meer informatie over deze locatie? Lever het aan!

Gebruikte bron(nen)

  • Tekst: Fedor de Vries & Gill Cullingford
  • Foto's: Adrian S Pye

52.845569, 1.448416